Kell-e nekem Domain és Webtárhely?

febr 28, 2020 | Blog

Tárhely

A tárhely vagy pontosabban webtárhely egy szerveren létrehozott, elkerített lemezterület, amelyre feltöltheted a weboldalad. Arra szolgál, hogy valahol eltárold a feltöltött tartalmadat az internetre. Ha weboldalt szeretnél, akkor ez elengedhetetlen, hogy ilyennel rendelkezz, de félnivalód nincsen ezzel kapcsolatban, hiszen szívesen beszerezzük neked, és a vállalkozásodnak a legmegfelelőbbet a lehető legjobb áron.

Domain

A domain nevek mutatják meg az interneten, hogy egy bizonyos tartalom hol lelhető fel. Azonosíthatják a cégedet, amik a weboldaladra mutatnak (pl: www.encegemneve.hu), azonosíthatják ( azért csak feltételes mód, mert ha mondjuk betűkből álló rövidítéseket használsz akkor abból nem derül ki) a témakört, amiről a mögötte futó weboldalad szól. Domain nevet bárki regisztrálhat, te is meg tudod magadnak akár csinálni, de természetesen ha weblapot készítünk neked, és még nincs, mi elkészítjük neked, ezzel nem kell foglalkoznod.

Fontos, ha ki találtál magadnak egy domain nevet, akkor azt nézd meg, hogy elérhető-e még, vagy már valaki más használja, mert akkor ha esetleg foglalt, tudsz gondolkozni egy név alternatíván. 

Ha bármilyen további kérdésed előfordul ezzel a témával kapcsolatban, kérdezz minket bátran, mi szívesen válaszolunk. Ha szeretnél még több frissről értesülni akkor kövess minket a FACEBOOK-on, és INSTAGRAM-on.


ITT le tudod ellenőrizni, hogy az adott domain név elérhető-e.